Wiosennie „Nasycamy zdrowiem” i zapraszamy do udziału w bezpłatnych warsztatach kulinarnych „Zdrowie na talerzu”.
13 maja (czwartek) odbędzie się spotkanie z roślinami strączkowymi w roli głównej.
Zalety strączków są nie do przecenienia, a ich lista jest długa. Tymczasem w codziennej diecie rzadko się pojawiają. Często brakuje nam pomysłów na wykorzystanie strączków w codziennych posiłkach. Podczas warsztatów przekonamy się jak smacznie smakują strączki w potrawach na słodko i w wersji wytrawnej w formie pasty śniadaniowej. Do udziału w warsztatach zapraszamy dzieci w wieku 3-12 lat wraz z opiekunami.
Uczestnicy otrzymują od nas produkty do przygotowania dań podczas warsztatów. Warsztaty poprowadzi psychodietetyk – Pani Małgorzata Talaga-Duma.Liczba miejsc jest ograniczon
Zapisy poprzez formularz https://wcrs.wroclaw.pl/nasycamyzdrowiemzdrowienatalerzach
29 kwietnia (czwartek) spotkanie poświęcone będzie warzywom i owocom.
Zapraszamy na rodzinne warsztaty kulinarne, których tematem przewodnim będzie zwiększenie ilości warzyw w posiłkach.Warsztaty są przeznaczone dla dzieci (3-12 lat) z opiekunami. Wspólne gotowanie to znakomity sposób na wspólne spędzenie wolnego czasu.W ramach warsztatów poznacie smaczne sposoby na zwiększenie ilości warzyw w codziennym jadłospisie. Wspólnie przygotujecie popularne potrawy, z warzywnym dodatkiem, również z myślą o najmłodszych dzieciach. Zapisy poprzez formularz: https://wcrs.wroclaw.pl/nasycamyzdrowiemzdrowienatalerzu
Hybrydowa forma warsztatów
Warsztaty są przeznaczone dla mieszkańców Wrocławia. Uczestnikom dostarczamy składniki, które będą potrzebne do przygotowania posiłków oraz przepisy (warto wcześniej sprawdzić, co jeszcze przygotować do wspólnego gotowania). Spotykamy się na platformie e-learningowej i wspólnie gotujemy.Warsztaty są bezpłatne. Ze względu na ograniczoną liczbę miejsc obowiązują zapisy.