Informacja prasowa – Retro offline Dzień Dziecka

W najbliższą niedzielę, 6 czerwca, Wrocławskie Centrum Rozwoju Społecznego oraz stowarzyszenie Osiedla dla Wrocławia zapraszają na świętowanie Dnia Dziecka. Wraz z kilkudziesięcioma partnerami przygotowano atrakcje dla najmłodszych wrocławian w formie plenerowej zabawy pod nazwą Retro offline Dzień Dziecka.

Tego dnia plac Wolności zamieni się w wielką, plenerową planszę do gry, do zagrania w którą organizatorzy zapraszają wszystkie dzieci. Każde z nich otrzyma specjalną kartę do zbierania pieczątek. Przechodząc przez rozstawione na pl. Wolności namioty partnerów wydarzenia dzieci będą wykonywać przygotowane dla nich zadania, brać udział w animacjach i zabawach, za co otrzymają potwierdzenie na karcie.

Kilkudziesięciu partnerów wydarzenia – w tym jednostki i spółki miejskie, rady osiedli oraz wrocławskie organizacje pozarządowe – już szykuje atrakcje na ten dzień. Po przymusowych działaniach online, miłą odmianą będzie spotkanie i zabawa w przestrzeni miejskiej. Zadania będą wciągające, ale dość krótkie, tak by wszystko przebiegało maksymalnie bezpiecznie. Ze sceny, ustawionej na pl. Wolności, popłyną dźwięki muzyki. Pojawią się też na niej aktorzy z przedstawieniami lalkowymi i warsztatami teatralnymi, a także animatorzy zapraszający wszystkich obecnych do wspólnych zabaw i ćwiczeń ruchowych.

Na miejscu stanie także specjalna strefa gastro – czyli wrocławskie foodtrucki – w której będzie można nabrać sił i energii do udziału we wszystkich atrakcjach.

Retro offline Dzień Dziecka odbędzie się 6 czerwca w godz. 12.00-18.00.

Wydarzenie na Facebooku: https://www.facebook.com/events/936724037128756

Do pobrania

Pakiet z informacją prasową w formacie .docx oraz dźwięki z wypowiedziami przedstawicielek organizatorów